I høst har Enova besluttet å redusere støtten til solcelleeiere fra 1. april 2020. For alle som kjøper solceller fra Otovo i november i år garanterer vi for mellomlegget dersom anlegget ikke blir montert før fristen.

Enova vil fra 1. april 2020 gi en støtte til de som installerer solceller som er fra 11.250 kroner for de minste anleggene opp til 26.250 kroner for de aller største. Tabellen over de nye støttenivåene finner du under:

Dette er 2.500 kroner lavere enn den gamle satsen, uansett størrelse på anlegget.

For de som bestemmer seg i november er det fortsatt håp om å få anlegget montert, fakturert, godkjent av nettselskapet og søkt om Enova-støtte innen fristen 1. april.

Mange har lurt på hva som skjer dersom anlegget og papirarbeidet av ulike årsaker ikke blir ferdig i tide. Derfor har vi bestemt at for alle anlegg som bestilles mellom 1. og 30. november 2019 så garanterer vi for differansen mellom gammel og ny støtteordning.

Har du kjøpt anlegg i november vil du bli kreditert 2.500 kroner dersom anlegget ditt ikke er ferdigstilt før 1. april.

Enova-støtten utgjør normalt rundt 15 prosent av beløpet man må ut med for å kjøpe solcelleanlegget. Solceller har fått støtte siden 2015, og det er første gang den endres. En rekke andre enøk-tiltak har også fått støttenivået redusert eller fjernet fullstendig i løpet av året i år.

For å sjekke hvor mye solenergi du kan produsere på ditt tak kan du slå opp din adresse her: www.otovo.no

Der vil du få opp pris på akkurat ditt anlegg. Slå til nå i november og få Otovos Enova-garanti.